Среща по Национална програма „Иновации в действие“ – гр. Поповоо

мар. 25, 2022 | Новини

От 21 до 24 март 2022 година ПГЗ „Климент Тимирязев“ гр. Завет бе гост на ПГ „Христо Ботев“ гр. Попово по Национална програма „Иновации в действие“, заедно с ПГ „Св. Климент Охридски“ гр. Елхово, ОбУ „Братя Миладинови“ село Конарско.

По време на срещата бяха представени два открити урока по химия и ООС и по информатика.

Част от иновативното образование в Профилирана гимназия „Христо Ботев“ е приложение на бинарни уроци по Химия и опазване на околната среда и Биология и здравно образование в 9 клас на тема „Откриване на въглехидрати, белтъци и липиди в хранителните вещества“. Часът премина вълнуващо, изпълнен с интересни химични експерименти и съвети за здравословен начин на живот.

В СТЕМ центъра се проведе урок по информатика. Учениците от 9А клас показаха своите знания за събитийно-ориентирано програмиране с VisualBasic. Демонстрираха компютърна графика и движение на фигури използвайки Visual Studio 2022.

Представителите на ПГ „Св. Климент Охридски“ гр. Елхово споделиха иновативните практики в тяхното училище.

Неиновативните училища представиха свои добри практики и иновативни методи, които използват в учебния процес и извънкласните дейности
По време на срещата за ученици бяха организирани интерактивни игри и състезание с платформата Action bound.

Част от срещата беше и културната програма, включваща посещение на Царевец и музея на илюзиите в град Велико Търново.

За връзка с нас! +359879606229

Последни новини

Няма намерени резултати

Страницата, която търсите, не може да бъде намерена. Опитайте прецизиране на търсенето или използвайте навигацията по-горе, за да намерите публикацията.